• Wat doet LASER?

    Laser staat voor : Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation.
    Lasers hebben voor een revolutie gezorgd binnen de cosmetische chirurgie. En aantal huidproblemen dat tot voor 20 jaar geleden alleen chirurgisch kon worden opgelost, is nu redelijk simpel met laser te behandelen.
    Bij alle lasers die tegenwoordig worden gebruikt, komt een korte lichtflits met hoge energie op de huid. De energie wordt omgezet in warmte waardoor de pigment of inkt wordt vernietigt.  Door de korte duur van de laser flitst zal er weinig energie (warmte) naar de omgevende huid gaan, zodat deze (bijna) niet beschadigd wordt. Met laser kan je dus goed plaatselijk behandelen. 
    Yag laser
    De yag laser van Knap & Zo is speciaal ontwikkelt voor het verwijderen van alle soorten ongewenst pigment in de huid. Denk aan:  tatoeages, permanente makeup, ouderdomsvlekken, pigmentvlekken, zwangerschapsmasker, couperose.  Ook kan je heel goed schimmelnagels behandelen.
    Wat kan onze laser NIET:  Definitief ontharen & Ogen laseren
    Voorbereiding 
    Omdat laser het pigment in de huid beïnvloedt, is het verstandig om de 6 weken vooraf aan de laserbehandeling de huid niet (zonder beschermende crème) aan de zon bloot te stellen.
    Ook is het beter om de huid op de dag van de behandeling NIET in te smeren met crème of make-up.
    Om pijn of branderigheid van de behandeling te verminderen wordt soms vooraf gebruik gemaakt van een verdovende crème. Deze moet enige tijd voor de behandeling worden aangebracht op de huid en worden afgedekt met plastic folie.
    Laserbehandeling is meestal niet erg pijnlijk. Het voelt als elastiekjes tegen de huid. 
    Nazorg 
    De meeste lasers laten de bovenste huidlaag intact. Roodheid, zwelling en branderigheid kunnen na de behandeling plaats vinden. De huid kan gekoeld worden met ijs of een cold-pack. Dit mag niet direct op de huid komen, maar alleen via een laagje stof, bv handdoek of washandje.  Iemand kan gewoon naar het werk en alle normale activiteiten doen. Mocht er een wondje ontstaan, dan droog houden en afdekken met een pleister. Er ontstaan hier dan korstjes die vanzelf verdwijnen. 
    Complicaties?
    - Littekens?   Bij goed gebruik van de laser en de nazorg zullen er géén littekens ontstaan.  Als de cliënt vanwege de (genezings-) jeuk gaat krabben, is littekenvorming wel mogelijk. 
    - Verbranding?   Sommige lasers geven zo veel energie aan de huid af dat deze tijdens de behandeling gekoeld moet worden met een ijsblokje, koelgel of koelspray. Hierbij bestaat een verhoogde kans op verbranding van de huid. Dit is te vergelijken met zonnebrand en dient als zodanig behandeld te worden.
    - Verkleuring van natuurlijke huid?   Bij pigment- en ontharingslasers wordt soms na vele (!) behandelingen een ontkleuring van de natuurlijke huidskleur gezien.  Dit herstelt zich vanzelf weer, maar duurt wel enige tijd.